We are two medical students who will try to "fill the gaps" of the greek medical education..Don't hesitate to communicate with us at the following e-mail : medicalservers@gmail.com

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

Πράσινο φως στην Ελβετία για το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου στον εγκέφαλο

Λονδίνο
Το αμερικανικό εργαστήριο Northwest Biotherapeutics ανακοίνωσε ότι έλαβε άδεια να διαθέσει στην ελβετική αγορά το πρώτο θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του εγκεφάλου.

Το εμβόλιο DCVax-Brain, που παρασκευάζεται στις ΗΠΑ, έλαβε το πράσινο φως από το ελβετικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας και αναμένεται να είναι διαθέσιμο για τους ασθενείς γύρω στον Σεπτέμβριο.

Η είδηση ανακοινώθηκε από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου είναι καταχωρημένη η εταιρεία.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που είμαστε η πρώτη εταιρεία η οποία εισάγει στην αγορά ένα θεραπευτικό εμβόλιο για τον καρκίνο του εγκεφάλου, για τον οποίο οι πιθανότητες επιβίωσης είναι πολύ μικρές», δήλωσε ο Αλτον Μπόιντον, διευθυντής της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας.

Το εμβόλιο είναι σχεδιασμένο να αναγκάζει το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει τους όγκους και να τους επιτίθεται. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα κλινικών μελετών, αυξάνει από τους 6,9 στους 18,1 μήνες το διάστημα μέχρι την επανεμφάνιση της νόσου και παρατείνει τη μέση διάρκεια επιβίωσης από τους 14,6 στους 33 μήνες.

Η Northwest Biotherapeutics σκοπεύει να υποβάλει προς έγκριση το φάκελο του εμβολίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη στις αρχές του 2009, ανάλογα με την πρόοδο της φάσης ΙΙ των κλινινών που πραγματοποιούνται σε Αμερικανούς ασθενείς.

Το DCVax-Brain έχει ήδη καταχωρηθεί στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες ως «ορφανό» προϊόν, καθώς προορίζεται για περιορισμένο αριθμό ασθενών. Το καθεστώς θα του εξασφαλίσει για πολλά χρόνια την αποκλειστικότητα στις αγορές όπου έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την Northwest Biotherapeutics σε ασθενείς που έχουν πρόσφατα διαγνωσθεί,

,με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: